štvrtok 9. júna 2011

Po stopách Žideka: Chilli restaurant Galanta

Po príjemnom dni som sa vybral na večeru do trojhviezdičkovej Židekom ohodnotenej reštaurácie.

Dizajn:
  • Reštaurácia je ladená v typickom príjemnom štýle vhodnom pre daný typ reštaurácie.
  • Negatívne hodnotím na stene visiaci, nahlas hrajúci televízor, ktorý sa do tohto prostredia vôbec nehodí.
  • Silno zapnutá klimatizácia ma prinútila sadnúť si na vkusne zariadenú terasu.
  • Na terase mi prekážali reklamné slnečníky. Namiesto nich by som skôr odporúčal dizajnovo podobné.

Za dizajn udeľujem štyri hviezdičky.

Obsluha:
  • Po usadení sa na terase, okamžite prišiel čašník a podal mi otvorený jedálny lístok. 
  • Čašník je skutočný odborník. Veľmi dobre pozná jedlá z lístka a vedel mi každé dokonale popísať. 
  • Celý večer si ma čašník všímal, po prinesení jedla sa prišiel spýtať, či je všetko v poriadku. Po dojedení večere mi ponúkol dezert a po dezerte kávu. Čašník, ktorý má naozaj talent.
Obsluhe udeľujem päť hviezdičiek.

Jedlo:


Objednal som si tekvicovú polievku s nivou, obľúbenú kombináciu filet z argentínskej sviečkovice, fazuľky, Idaho zemiaky, omáčka so zeleného korenia. Ako dezert Pannacotta s lesným ovocím.

  • tekvicová polievka bola jednoducho vynikajúca, nemám jej čo vytknúť a vrelo odporúčam
  • kombinácia argentínskej sviečkovice s fazuľkami a omáčkou zo zeleného korenia mi v ústach vytvárala umelecký zážitok. Bol som unesený.
  • dezert, ktorý mi čašník predstavil ako dezert s hviezdičkou od Žideka hodnotím priemerne. Na kréme mi vadila veľmi sladká poleva.
Za jedlo nemôžem dať nič iné ako päť hviezdičiek.

Celkové hodnotenie:
Ako povedali hostia zo susedného stola čašníkovi: "Tie tri hviezdičky od Žideka ste si naozaj zaslúžili". Som veľmi rád, že na Slovensku je o jednu kvalitnú reštauráciu viac. Každému ju vrelo odporúčam a udeľujem plný počet, päť hviezdičiek.


1 komentár:

  1. mal si upozornit, ze tento blog sa ma citat, len ked clovek neni prave hladny!

    kto ma tam pozve?

    OdpovedaťOdstrániť